Skip to content

Medisinsk kompresjonstøy – Best på kvalitet

  Trygg & diskret handel      Rask levering      Vi hjelper deg gjerne

  1. Home
  2. /
  3. Magasin
  4. /
  5. Bryst
  6. /
  7. Brystforstørring med implantat

Brystforstørring med implantat

Du trenger ikke gå så langt utenfor døren for å se at det å gjøre brystene sine større er ganske vanlig. Kvinner helt ned til 18 års alder og oppover velger å legge seg under kniven. En stor gruppe av disse er mellom 25 og 40 og har sett seg ferdige med å sette barn til verden. Det er en del ting du må tenke på før du bestemmer deg: Vil du har runde eller dråpeformede? Silikon eller saltvann? Stort eller bare litt til? Og hva er det viktig å få med seg?

Før du bestemmer deg for å ta en brystforstørrelse er det greit å ha tenkt over visse ting på forhånd. Noen anbefaler også at du oppsøker minst tre ulike kirurger da de ofte bruker ulike implantater og metoder. Her har du noen viktige ting å finne ut av før en brystforstørrelse:

Vil du benytte deg av fett fra egen kropp eller vil du sette inn implantater.

  • I så fall hva slags implantat vil du ha?
  • Vil du ha ru eller glatt overflate?
  • Skal implantatene skal være runde eller anatomiske/dråpeformede?
  • Hvor høyt opp vil du at implantatet skal ligge?
  • Hvor vil du snittet skal være: Rundt areola (det mørke feltet rundt brystvorten, under brystet eller i armhulen?

Se på forhånd hvordan du vil se ut

Noen klinikker har egne bildeprogram som viser hvordan du kommer til å se ut etter en operasjon. Du blir tatt bilde av og sammen med legen finner du ut som hva slags størrelse og form som passer til kroppen din, og hva slags implantat du burde velge.
Det betyr ikke at du kommer til å se ut akkurat som på bildet, men det er en pekepinn på det forventede resultatet.

Silikon eller saltvann?

Brystimplantater er en studie i seg selv, men de fleste er enige at silikon ser og føles mest naturlig ut. Det finnes flere produsenter, og implantatene er ulike når det kommer til innhold, overflate, størrelse og form. Vi deler implantater inn i to hoveddeler: Saltvann og silikon. Her i Norden brukes nesten 95% silikon.

Litt om silikonimplantater

Stort sett alle silikonimplantatene er av kohesivt slag. Det vil si at silikonet har ulik fasthetsgrad, fra tyktflytende (høy fasthetsgrad) til tyntflytende (lav fasthetsgrad).

 

Fordeler 

  • Mer naturlig resultat
  • Lekker ikke selv om de blir skadet

Ulemper: 

  • Dyrere enn saltvannsimplantatene.

 

Saltvannsimplantat 

Fordeler 

  • Rimeligere enn silikon
  • Mindre snitt: Noen saltvannplantater opereres inn som små , flate lommer og fylles opp etter at det er lagt inn i brystet. Derfor trenger ikke snittet være så stort.

Ulemper: 

  • De kjennes ofte ikke naturlige ut: Hos slanke kvinner kan man kjenne at brystene er fylt med vann.
  • De har en tendens til å folde seg inne i brystet.

Overflaten på implantatet: Teksturert eller glatt

Teksturert: Denne har en ru overflate som er ment å holde fast i vevet omkring implantatet slik at det ikke det ikke roterer inne i brystet. 

Fordeler

  • Holder implantatet på plass. Teksturert implantat er et god alternativ hvis du velger et tåreformet implantat, fordi den teksturerte overflaten sørger for at implantatet ikke flytter seg eller roterer i inne i brystet.  
  • Reduserer antall harde kapsler: Flere studier tyder på at det blir færre kapseldannelser når man benytter teksturerte implantater. 

Ulemper 

  • Kronisk inflammasjon. Grove teksturerte implantater kan gi væskedannelse (serom a) og man mener at dette kan være årsaken til en sjelden tilstand som kalles BIA-ALCL.

Over eller under brystmuskelen? Høy plassering eller normal?  

Det er ulike faktorer som teller når det skal avgjøres om protesen du velger skal ligge over eller under brystmuskelen. Har du mye eller lite brystvev og underhudsfett? Har du mye heng? Vil du at proteseskyggen mot øverste delen av brystet skal synes eller ikke? Vil du ha en mer naturlig look eller heller du mer mot glamour? Alt dette tas inn til vurdering når du og legen din skal finne ut av hva som er det beste for dine bryst.

Det anbefales ikke brystproteser hvis du: 

  • Er under 18 år
  • Har arvelig disposisjon for brystkreft
  • Tar medisiner på grunn av hjerte- og karsykdommer
  • Har betennelser, sår eller andre infeksjoner
  • Er i psykisk ubalanse
  • Har alvorlige spiseforstyrrelser
  • Misbruker alkohol

Selve inngrepet

En brystforstørrelse foregår i full narkose eller i en kombinasjon av lokalbedøvelse og dyp søvn. Det er litt ulikt fra klinikk til klinikk.  Operasjonen tar rundt en time.

Det er tre ulike metoder for å plassere protesen inn i brystet.

  • Via folden under brystet.
  • Via armhulen
  • Via brystvorten

Via folden under brystet er mest vanlig. Da legges det et 5 centimeter langt snitt i brystfolden (under brystet) og så lages det en lomme under eller over brystmuskelen,hvor det gjøres plass til implantatet. Etter at implantatet er lagt inn lukkes huden med sting som etter hvert vil forsvinne av seg selv. Arret vil bli rundt 5 centimeter langt.

De to siste blir ikke brukt så mye fordi det er større mulighet kapselsammentrekning eller kapseldannelse.

Kraftig kapseldannelse: det er naturlig at kroppen oppfatter implantatet som et fremmedlegeme og det vil derfor alltid bygge en barriere av eget bindevev rundt det. Hvis kapslingen derimot blir veldig kraftig kan det gjøre brystet hardere enn ønsket.

 

Kapsling – den vanligste komplikasjon ved implantat 

For 5-10 % av de som har tatt en brystforstørrelse, er det vanlig å utvikle kapseldannelse som krever utskifting av implantatet. Det kan skje opptil 10 år etter operasjonen. Kroppen vil oppfatte brystimplantat som et fremmedlegeme og bygger derfor en barriere av eget bindevev rundt implantatene. Dette er helt normalt

Kapseldannelsen kan imidlertid bli for kraftig og gjøre brystet hardere enn ønsket. Brystene kan også oppleves såre. Oppstår det en kraftig kapseldannelse i løpet av de første 6 månedene kan det være nødvendig å gjennomføre en ny operasjon og legge inn implantatet på nytt. Ta kontakt med klinikken hvor du gjorde inngrepet hvis dette skjer.

Husk kompresjonstøy

Etter et brystløft trenger du kompresjonstøy som kan gi god støtte. 

Våre mestselgende produkter

1
    1
    Din handlekurv
    Silikongele NewGel + E, 30g (NGO-810)
    1 X kr1.049,00 = kr1.049,00